Вартість централізованого водопостачання може подорожчати на 60%, а каналізація – на 80%.

Відповідні тарифні зміни розглядають у місті Гадяч у Полтавській області. Скільки доведеться платити населенню і що спонукало до перегляду цін, йдеться на офіційному сайті міськради.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Місцева влада проінформувала побутових споживачів про намір встановити економічно обґрунтовані тарифи на воду та каналізацію. Такий крок аргументували значним подорожчанням електроенергії та витрат на оплату праці.

"На необхідність формування планових тарифів вплинув значний ріст тарифів на електроенергію та збільшення прожиткового мінімуму", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

У поясненні йдеться, що в тарифи на послуги, що діють, закладено ціну на електроенергію 3,29 гривні за кВт. Проте на сьогодні її вартість піднялася майже на 60% – до 8,49 гривні за кВт.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим пропонується підвищити тарифи на водопостачання для населення на 61,4% – з 17,13 до 27,65 гривні за кубометр. Водночас централізоване водовідведення може подорожчати на 80,3% - з 22,03 до 39,73 гривні за кубометр.

Для інших споживачів вартість води підніметься на 37,8%, а каналізації – на 59,4%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обмеження водопостачання: українці можуть залишитися без життєво важливої ​​послуги.

Також наш портал інформував, продукти дорожчають – комуналка не відстає: українцям знову зробили тарифний подарунок.

Крім того, ми писали, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.