На Київщині діятимуть не лише графіки відключення світла, а й водопостачання. Про це повідомляється на офіційній facebook-сторінці КП "Ірпіньводоканал".

Через відключення електроенергії та підвищення рівня споживання води у місті Ірпінь вводяться графіки відключення водопостачання. Зазначається, що вони поки що діятимуть у тестовому режимі.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

"У зв’язку зі збільшенням споживання води при аномальній спеці та стабілізаційними відключеннями електроенергії у мережі водопостачання спостерігається критично низький тиск", - пояснюють у підприємстві.

Фахівці водоканалу зазначили, що схема подачі електроенергії на насосні станції 1 та 3 підйому не завжди збігається зі схемою подачі електроенергії мешканцям того чи іншого мікрорайону. Тому часто у будинках громадян є світло, але немає води.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

При цьому комунальники додали, що на об'єктах водоканалу є джерела резервного харчування, але вони не здатні забезпечити цілодобову подачу води. Над вирішенням цієї проблеми вже працюють.

"Обладнання резервного живлення дозволяє забезпечити лише мінімальні потреби мешканців у воді, здійснювати перекачування стічних вод у неповних добових обсягах. Але забезпечити все місто цілодобовим водопостачанням технічно не може", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переїжджати чи мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води.

Також наш портал інформував, зупинка водопостачання під час відключень світла: комунальники попередили споживачів.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.