Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко попередив, що в разі найгіршого сценарію розвитку подій в енергетичній сфері, киянам доведеться економити електроенергію, отримуючи її лише 4 години на добу.

Про це Володимир Бондаренко розповів в етері "Новини.LIVE".

"Прогнози, нажаль, поки що стабільні. Це відключення зважаючи на обсяги споживання, відключення 2-3 черг і фактично це світло буде 4 години в день, в кращому сценарію та 4 години вночі, в кращому сценарію", - зазначив Бондаренко.

Бондаренко зазначив, що така ситуація може виникнути через значне пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок російських обстрілів. Він закликав киян готуватися до можливих віялових відключень електропостачання та вживати заходів для економії електроенергії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Але експерт впевнений, що ситуація зі світлом в Україні може покращитись, адже незабаром зміняться графіки відключення електроенергії.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

"Є розуміння і ми це навіть від Уряду сьогодні чуємо, що виходять з ремонту енергетичні потужності та додаткові атомні електростанції, побачимо зміну графіків", - підкреслив секретар міської ради Києва.

Попри це, Бондаренко закликає українців готуватись до різних сценаріїв, в тому числі найгірших, які озвучує ДТК, коли світло буде лише 4 години на добу.

Нагадаємо, що українці можуть отримати генератор безкоштовно.

Як повідомляли раніше, українцям пояснили, коли ситуація з відключення світла буде критичною.

Як писав "Знай" раніше, скільки платять за світло європейці.