Енергосистема України продовжує стикатися з новими викликами, про які докладно розповів виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в одному з інтерв'ю.

За словами Сахарука, пікове споживання електроенергії в Україні прогнозується на липень-серпень.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Це означає, що населення може зіткнутися з більш тривалими періодами відключення електроенергії порівняно з попередніми місяцями.

Насамперед варто відзначити вплив російських обстрілів на енергетичну інфраструктуру. Ці атаки не тільки викликають нові пошкодження, але й вимагають постійної готовності до наступних ударів, що ускладнює роботу енергетиків.

Популярні новини зараз
Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи
Показати ще

Другим важливим чинником є ​​планові роботи на енергоблоках атомних електростанцій. Хоча ці роботи необхідні для забезпечення безпеки та ефективності роботи АЕС, вони тимчасово зменшують загальну потужність генерації електроенергії у країні.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Третім, але не менш важливим фактором є спекотна погода, яка традиційно призводить до збільшення споживання електроенергії. Це пов'язано з масовим використанням кондиціонерів та інших пристроїв, що охолоджують, значно збільшують навантаження на енергомережу.

"Ми наближаємося до літнього піку", - зазначив він.

Нагадаємо, українці вимагають не підвищувати вартість світла: краще потрясти депутатів

Як повідомляв "Знай.ua", "діє нова логіка": відключення світла стануть дуже довгими

Знай.ua писав, що зробити, щоб пральна машинка "накручувала" менше світла: поради для зменшення платіжки