У зв'язку зі зростанням цін в Україні деяким споживачам готуються перерахувати тарифи на водопостачання та водовідведення. Подорожчання комунальних послуг може становити 90%.

Про намір встановити нові тарифи заявили у місті Коломия, що на Івано-Франківщині. Про це йдеться у сюжеті "Коломия Інформатор".

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Керівник КП "Коломияводоканал" Славомир Зумер заявив, що востаннє тариф на воду переглядався ще у березні 2021 року. За цей час піднялися ціни на багато складових та виникла гостра потреба підвищити вартість послуг для населення.

Серед іншого голова підприємства наголосив, що водоканал має два кредитні зобов'язання перед Світовим банком. У зв'язку з усіма згаданими факторами, було розраховано новий тариф - 72,64 гривні за кубометр. Він приблизно на 90% вищий від чинного.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Втім, поки що остаточного рішення не прийнято і для населення розглядається два варіанти підвищення тарифу. Перший – враховує погашення кредитних зобов'язань, тоді платити доведеться понад 72 гривні. Другий – без обслуговування кредиту, плата становитиме 51,34 гривні за куб.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Фахівці підприємства провели попередні розрахунки та визначили, що у разі підвищення тарифу до 72,64 гривні за куб, сім'я із 4 осіб платитиме приблизно на 455 гривень на місяць більше. Якщо ж буде встановлено другий тариф, то платіжка збільшиться на 174 гривні.

Очікується, що нові тарифи будуть запроваджені з 1 січня 2025 року.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифи на каналізацію завдадуть божевільний удар: платити доведеться майже на 80% більше.

Також наш портал інформував, водоканальники анонсували українцям подорожчання: від чого залежить сума.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.