Ціни на яблука в Україні піднялися ще взимку, і це вже стало неприємним сюрпризом для багатьох споживачів. Сподівання на те, що новий урожай принесе зниження цін, розвіюються, оскільки експерти прогнозують подальше зростання вартості цього популярного фрукта.

Василь Бондаровський, директор компанії Biochem Agro з групи EFT Group, попереджає, що цього року врожай яблук в Україні буде значно меншим. Основною причиною є несприятливі погодні умови. Весняні заморозки, що вдарили по садах під час цвітіння, серйозно пошкодили врожай. Морози знищили цвіт на плодових деревах і пошкодили зав’язь плодів.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

У багатьох "яблучних" регіонах України, таких як Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська та Закарпатська області, садівники зазнали значних втрат. Багато господарств втратили майже весь урожай, і цей рік буде відзначений великою кількістю яблук з дефектами: викривлених, з сіткою, іржею та іншими пошкодженнями.

Загальний урожай яблук цього року очікується на 30-40% меншим порівняно з минулим роком. Це, своєю чергою, може призвести до підвищення цін на яблука на 40%. Ранні сорти яблук, ймовірно, будуть дорожчими за осінні.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Мінімальна ціна на ранні яблука складе близько 20 гривень за кілограм, а пізні сорти стартуватимуть від 14 гривень за кілограм. Отже, улюблений фрукт може стати розкішшю для багатьох українців цього року.

Нагадаємо, Будемо їсти лише гарнір: оновились ціни на сардельки та сосиски

Раніше ми розповідали, що Продукти дорожчають – комуналка не відстає: українцям знову зробили тарифний "подарунок"

Також, Ціни на продукти "проб’ють стелю" вже найближчим часом: українцям радять готуватися