Декільком категоріям споживачів встановили нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Вартість важливих комунальних послуг змінилася у місті Новомосковськ у Дніпропетровській області. Відповідний нормативний документ публікує Новомосковська міська рада.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

З 1 липня 2024 року було встановлено відкориговані тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення, бюджетних установ, інших споживачів та суб'єктів господарювання.

Згідно з рішенням місцевої влади, вартість водопостачання тепер становить 42,528 гривні за кубометр. Тариф на каналізацію – 41,016 гривні за кубометр. Ці розцінки встановлені для побутових споживачів, бюджетних установ та інших споживачів.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Водночас у повідомленні Новомосковської міськради виявляється, що зростання тарифів не торкнеться населення. В умовах воєнного стану для цієї категорії споживачів і надалі діятиме ціна, встановлена ​​у 2023 році. Різницю в тарифах, ймовірно, покриватимуть із бюджету.

Варто зазначити, що багато водоканали в невеликих містах за останні місяці вирішили переглянути тарифи. Цей крок пояснюють значним подорожчанням електроенергії та інших складових.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.