В деяких українців може з'явитися заборгованість за газ навіть за своєчасної оплати послуг. Фахівці "Донецькоблгаз" розповіли, яка помилка може призвести до таких наслідків.

Побутові споживачі газу часто користуються онлайн-банкінгом для оплати комунальних платежів, де також вказують показники газового лічильника.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Однак у такий спосіб показники не передаються ні оператору ГРМ, ні постачальнику. У результаті, споживання газу розраховується за середнім значенням за попередні періоди. Через це виникає різниця між фактично сплаченою сумою та нарахованою постачальником.

"Онлайн-банкінг (Приват24/Ощад24 та ін.) не є сервісом передачі показань. При сплаті рахунку за спожитий газ Ви вносите фактичні показання, за які платите. Але вони не фіксуються ані облгазом, ані через канали газопостачальної компанії", - пояснили газовики.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Споживачів попередили, що для формування рахунку на основі реального споживання показники лічильників необхідно передавати з 1 по 5 число щомісяця через сервіси оператора ГРМ або газопостачальної компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плата за доставку газу: чи збільшиться платіжка в осінньо-зимовий період.

Також наш портал інформував, газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.