Гривня продовжує падіння. 10 липня Національний банк встановив офіційний курс валюти на рівні 40,7662 гривні за долар, що стало новим "антирекордом". Про це свідчить інформація на порталі "Мінфін".

Національна валюта встановила новий історичний мінімум. Національний банк України знизив офіційний курс гривні на 6 копійок і він досяг позначки 40,7662 гривні за долар.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Попередній антирекорд був зафіксований 4 липня, коли регулятор опустив курс до 40,7599 гривні за один долар.

Крім того, гривня продовжила падіння й у відношенні до європейської валюти. Курс євро зріс із 44,07 до 44,08 гривні.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Курси валют в Україні. Фото: скрін Мінфін
Курси валют в Україні. Фото: скрін Мінфін

Які прогнози дають експерти?

Член ради Національного банку Василь Фурман заявив, що в найближчому майбутньому значного падіння гривні очікувати не варто. За його словами, нинішня ситуація на валютному ринку повністю контрольована, а падіння гривні буде незначним та тимчасовим.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Щодо наступного року, то згідно з постановою №751 про схвалення Бюджетної декларації на 2025-2027 роки очікується подальше знецінення гривні. Середньорічний курс прогнозується на рівні 45 гривень із подальшим зростанням у 2026 році - до 46,5 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чого чекати від курсу долара восени: прогнози експертів.

Також наш портал інформував, що Нацбанк обмежить перекази між картками: як це вплине на гаманці українців.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, сценарії можуть бути різні: економіст не виключає стрибок долара до 50 гривень.