З 1 червня в Україні підвищили тариф на світло для населення і незабаром в інформаційному просторі з'явилися чутки, що це не останнє подорожчання у 2024 році.

Чи варто українцям чекати на черговий тарифний "сюрприз", розповів в. о. генерального директора ПАТ "Черкасиобленерго" Вадим Яненко в інтерв'ю "18000".

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Керівник обленерго вважає, що ймовірність чергового підвищення тарифу для побутових споживачів є мінімальною. Він зазначив, що тариф 4,32 гривні за кВт закріплено до кінця квітня наступного року. Нового зростання не має відбутися щонайменше до кінця 2024 року.

Вадим Яненко пояснив, що підвищення тарифу з 1 червня насамперед було необхідне, щоб отримати ресурс для проведення ремонтних робіт та відновлення генерації до початку опалювального сезону.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Підвищення тарифів дійсно насамперед має на меті отримати додаткові кошти для ремонтної компанії, яка потрібна нагально, дуже потрібна в Україні після масованих обстрілів", - зазначив чиновник обленерго.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Варто наголосити, що в українців залишилася можливість заощадити на електроенергії. Уряд зберіг "нічний" тариф для власників двозонних лічильників. З 23:00 до 7:00 можна використовувати світло з 50-відсотковою знижкою – 2,16 гривні за кіловат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватись до зими з відключеннями світла.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."