У новому опалювальному сезоні планують підняти тарифи на тепло для населення, бюджетних установ та інших споживачів.

Відповідні тарифні зміни обговорюються у місті Кривий Ріг. Про це свідчить інформація на офіційному сайті Криворізької міськради.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Для населення розрахували нову вартість централізованого опалення – 3 424 гривні за Гкал із ЦТП та 3167 гривні за Гкал без ЦТП. Подорожчання становитиме 14% та 12% відповідно.

Водночас тарифи для бюджетних організацій подорожчають на 18-20%, а для інших споживачів - на 32-33%.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Постачальники теплової енергії вже звернулися до виконкому Криворізької міськради із заявами та комплектами документів щодо встановлення нових тарифів на послуги. Як заявляється, основна причина підвищення цін – подорожчання води та електроенергії.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Наразі немає остаточного рішення про зростання тарифів, відповідні зміни має підтримати виконком Криворізької міськради.

Варто зазначити, що в рамках чинного мораторію в Україні заборонено підвищувати тарифи на централізоване опалення для населення протягом воєнного стану та 6 місяців після його завершення. Виходячи з цього, можна припустити, що подорожчання відчують лише юридичні особи, а різницю в тарифах для побутових споживачів покриватимуть за рахунок бюджетних коштів.

Раніше портал Знай повідомляв, споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки.

Також наш портал інформував, "Золотий тариф": українці не знають, як виживати після "сюрпризу" від комунальників.

Крім того, ми писали, переїжджати чи мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води.