Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що стан енергетичної системи залишається дуже складним через наслідки ворожих обстрілів та високі температури. Наразі тривають погодинні відключення електроенергії.
Однак до 20 липня планується значне поліпшення ситуації, оскільки завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах енергогенерації, що збільшить загальну потужність системи і зменшить час відключень.

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube
Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

Уряд вже розробив і почав впроваджувати план дій, щоб допомогти громадянам і бізнесу забезпечити енергетичну стійкість.

До цих заходів входять:

  • Надання кредитів для громадян під 0% на до 480 тис. грн на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії.
  • Пільгові кредити для малого й середнього бізнесу на до 150 млн грн на 10 років під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації. Для територій, що межують із зоною бойових дій, встановлено знижену процентну ставку до 1-5% на перші два роки.
  • Фінансування до 70% витрат на встановлення сонячних станцій і теплових насосів для ОСББ та ЖБК за програмою «ГрінДІМ».
  • Кредитування для великого бізнесу на 5-7 років під 14-16% річних під заставу обладнання.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Додатково до Верховної Ради подані законопроєкти про скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання, що сприятиме модернізації енергетичної інфраструктури. Очікується, що ці заходи до 25 липня максимально активізуються.

Популярні новини зараз
Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Нагадаємо, "Ми наближаємося...": українцям пояснили, коли буде ще гірше

Раніше ми писали про те, що енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватися до зими з відключеннями світла

Вам буде цікаво дізнатися українці вимагають не підвищувати вартість світла: краще потрусити депутатів