Перевізники скаржаться на економічно застарілі тарифи на проїзд у громадському транспорті та закликають підняти ціну до 20 гривень. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Тернополі перевізники передали місцевій владі нові розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на проїзд у міському транспорті. Ціни закликають переглянути у зв'язку з тим, що востаннє тарифні зміни проводились у 2021 році та за три роки сильно змінилися витрати на надання послуг.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

"Маємо реальність життя, що останній раз тарифи в Тернополі змінювали у 2021 році. З того часу все подорожчало. В першу чергу, зросло дизельне пальне, яке є основою тарифу", - скаржаться перевізники.

Перевізники заявляють, що з урахуванням нинішніх цін на пальне, рівня зарплат та вартості запчастин обґрунтований тариф на проїзд має бути на рівні 20 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube
Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube

"Згідно поданих розрахунків, це орієнтовно від 15-16 гривень за поїздку до 19-20 гривень. Ми зараз разом опрацьовуємо ці розрахунки, потім уніфікуємо їх та подамо на розгляд виконавчого комітету пропозицію щодо зміни вартості проїзду громадського транспорту", - заявив начальник управління транспортних засобів. мереж та зв'язку Олег Вітрук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, щоб не стався транспортний колапс: плату за проїзд підняли на 5 гривень.

Також наш портал інформував, для тебе – один квиток, для сумки – інший: в Україні офіційно погодилися на нові правила у транспорті.

Крім того, ми писали, тарифи на проїзд у тролейбусах: чи чекає на українців новий удар по гаманцях.