Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій оголосило про запуск нового проєкту підтримки населення. Цей проєкт передбачає, що жителі трьох областей України не будуть платити за газ під час опалювального сезону.
Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Спочатку планувалося реалізовувати цей проєкт лише в Харківській області, але зрештою було вирішено включити також Сумську та Донецьку області.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Проєкт, який курує віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук, спрямований на підтримку вразливих категорій населення, що проживають на прифронтових територіях цих трьох областей.

У рамках проєкту людям будуть видавати балони зі зрідженим газом як гуманітарну допомогу для проходження опалювального сезону. Це допоможе забезпечити їх теплом в холодний період без додаткових фінансових витрат на газ.

Скрін, відео YouTube Газ
Скрін, відео YouTube Газ

Для решти українців вартість газопостачання залишатиметься незмінною до 30 квітня 2025 року. Більшість українців, а саме 98%, будуть платити за газ за тарифом 7,96 гривні за кубометр, який встановлений газопостачальною компанією ''Нафтогаз України'' за тарифом ''Фіксований''.

Проте, згідно з вимогами Міжнародного валютного фонду, вартість газу буде поступово підвищуватись. Це підвищення, однак, попередньо заплановано на післявоєнний період, тобто після завершення війни.

Популярні новини зараз
Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціна на газ
Ціна на газ

Таким чином, новий проєкт забезпечить гуманітарну допомогу у вигляді безкоштовного газу для жителів прифронтових областей, тоді як решта населення України матиме стабільну вартість газу до весни 2025 року, з перспективою подальшого підвищення після закінчення війни.

Нагадаємо, жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" надсилає багатотисячні платіжки в квартири, що пустують роками: чи можна "списати" борг

Вам буде цікаво дізнатися газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати неприємностей