Ракетний удар росіян по цивільним та дітям 8 липня: що відомо на даний момент

Лікарня "Охматдит" під завалами / фото: Telegram
Лікарня "Охматдит" під завалами / фото: Telegram

8 липня російські терористи знову обрушили в Україну шквал ракетних ударів. Постраждали міста Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ та Краматорськ, загалом було випущено понад 40 ракет різних типів. В результаті постраждали житлові будинки, інфраструктура та навіть дитяча лікарня. У Києві, рятувальники разом з місцевими жителями розбирають завали на території дитячої лікарні "Охматдит", де під уламками можуть перебувати діти, що вижили. Ракетні удари по Києву залишили сліди руйнувань у Солом'янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Жодних канікул та шість днів занять: в Україні школи перейдуть на новий формат навчання

Школярі на уроці
Школярі на уроці

Популярні новини зараз
Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

У міськадміністрації Черкас розглядають можливість скасування осінніх та весняних канікул у закладах середньої освіти. Це залежатиме від ситуації з енергозабезпеченням обласного центру. Про це стало відомо завдяки інформації від заступника мера міста Анастасії Чубини. За її словами, заняття у черкаських школах розпочнуться 1 вересня, але до традиційного графіка освітнього процесу можуть бути внесені зміни. У той самий час міськадміністрація розглядає варіант збільшення зимових канікул. Якщо діти будуть позбавлені осіннього та весняного відпочинку, взимку вони зможуть піти на канікули на цілий місяць.

100-річна пенсіонерка працює по 50 годин на тиждень і співчуває молодим: в чому її секрет

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У віці 100 років Міріам Тодд самостійно керує автівкою, ходить на роботу і любить плавати в басейні. Вона не хоче сидіти вдома на пенсії, тому працює щонайменше 50 годин на тиждень. Міріам почала працювати в сімейному меблевому магазині ще у 1940-х роках і досі ходить на роботу. Вона каже, що робота їй не важка, тому що їй подобається те, що вона робить. Міріам народилася 11 червня 1924 року і досі працює, інколи навіть більше 50 годин на тиждень.

Банкомати "Привату" збоять і крадуть гроші: українців годують обіцянками все повернути

Люди біля ПриватБанку. Фото: youtube
Люди біля ПриватБанку. Фото: youtube

Банкомати ПриватБанку збоять при видачі готівки та "крадуть" гроші українців, повернути які потім не так просто. Про це свідчить скарга на порталі Мінфін. Українка скористалася банкоматом ПриватБанку, щоби зняти з карти свою зарплату. Проте отримати чесно зароблені гроші не вдалося через несподіваний збій. За словами постраждалої, їй пообіцяли, що кошти автоматично повернуться на картку протягом трьох днів, проте обіцянка не здійснилася.

Ретроградний Нептун у Рибах на 5 місяців: що це за період і які знаки Зодіаку "штормитиме"

Ретроградність, зображення: Pinterest
Ретроградність, зображення: Pinterest

Зараз усі ми увійшли в період ретроградності двох великих планет і це справді вкрай небезпечний час. Про ретроградний Сатурн ми розповідали раніше, але з 2 липня до ретрограда пішов ще й Нептун, причому в знаку Риби. І буде він там аж до 7 грудня 2024 року. З 2 липня по 7 грудня ми всі переживатимемо це містичне занурення, стикаючись з емоційними уподобаннями і витісненими мріями. Це час, коли Нептун хоче, щоб ми перестали ігнорувати свої емоції та почали усвідомлювати їхнє значення. Сатурн, у свою чергу, допоможе нам фіксувати увагу на тих почуттях, які ми схильні уникати, що важливо для розуміння наших кінцевих цілей у відносинах, коханні та творчій реалізації.