Державний ПриватБанк планує до кінця 2024 року продати права вимоги за портфелем карткових кредитів фізосіб загальною заборгованістю 4,8 млрд грн. Варто знати, яким чином це буде відбуватись та чиї борги будуть виставлені на торги.

Про це пише "Forbs".

Це частина стратегії зі скорочення проблемної заборгованості, яку уряд та НБУ затвердили для держбанків.

ПриватБанк. Фото: скрін youtube
ПриватБанк. Фото: скрін youtube

Портфель, що виставляється на продаж, складається з прострочених споживчих кредитів, які вже були списані банком за рахунок сформованих резервів. До нього не входять кредити військовослужбовців та мобілізованих осіб.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Чоловік захворів на рак через інтим, але ні про що не шкодує: "Я надто багато веселився" ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Продаж списаних кредитів відбуватиметься через державне підприємство "СЕТАМ" на електронних торгах.

Очікується, що участь у торгах візьмуть колекторські компанії, які купують подібні активи з дисконтом, а потім намагаються стягнути з боржників заборгованість, використовуючи для цього різні методи, законні та не дуже.

Продаж проблемних кредитів — це поширена практика серед банків у всьому світі. Це дозволяє їм очистити баланс, покращити фінансові показники та звільнити ресурси для кредитування нових клієнтів.

У ПриватБанку зазначають, що продаж списаних кредитів не вплине на простих громадян. Банк не розголошує інформацію про те, скільки саме коштів він планує отримати від продажу проблемних активів.

Люди біля вивіски ПриватБанка
Люди біля вивіски ПриватБанка

Нагадаємо, що клієнти ПриватБанку втрачають заощадження.

Як повідомляли раніше, ПриватБанк роздає сертифікати на 55 та 100 тисяч гривень.

Як писав "Знай" раніше, ПриватБанк запускає революційну програму.