Меморандум, який підписали Україна та Міжнародний валютний фонд, не містить чітких зобов'язань щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону.

Меморандум МВФ не зобов'язує Україну обов'язково переглядати тарифи на газ, електроенергію та іншу комуналку. Однак у ньому вказано інші умови щодо ринку електроенергії.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"Немає чіткого там зобов'язання підняти тарифи. Там є ширша рамка, як створити умови, щоб ринок енергетики був цікавий для бізнесу, щоб ми зараз могли компенсувати дефіцит електроенергії", - пояснив чиновник.

Сергій Марченко зазначив, що на даний момент питання компенсації обсягу генерації є надзвичайно важливим. Тарифоутворенням на енергетичному ринку займається спеціальна комісія, але все залежить від реакції громадян на додаткове підвищення.

Популярні новини зараз
Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Пенсіонерів викликають на службу: хто має шанси уникнути призову ТЦК забирають документи: як діяти Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що тариф 4,32 гривні за кВт/год діятиме до 30 квітня 2025 року. Деякі експерти прогнозують, що далі може статися зростання тарифу до ринкового рівня, що становить приблизно 7-8 гривень за кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світ має "перевиховати" споживачів.

Також наш портал інформував, наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.