У деяких українських містах тарифи на холодну воду та каналізацію утримують за рахунок дотацій із місцевих бюджетів. Однак така можливість почала вичерпуватись.

Так, у Каневі депутати не погодили програму відшкодування різниці в тарифах на воду та каналізацію, через що послуги можуть подорожчати для населення. Про це йдеться на facebook-сторінці Канівської міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Щоб зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів, адміністрація комунального підприємства запропонувала залишити тарифи на холодну воду та водовідведення на рівні 2023 року. При цьому економічно обґрунтовані тарифи суттєво вищі від встановлених.

Різницю у тарифах можуть покривати із місцевого бюджету за умови ухвалення відповідної програми. Проте депутатам не вистачило голосів, щоби її узгодити.

Популярні новини зараз
25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У міськраді заявили, що ситуація може не найкращим чином позначитися на гаманцях побутових споживачів. Якщо рішення так і не буде прийнято, тарифи можуть підняти до економічно обґрунтованого рівня.

"У майбутньому це може призвести до приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня і відповідно їх зростання для споживачів. Це пов’язано зі зміною вартості складових тарифу, серед яких зростання мінімальної заробітної плати, витрати на енергоносії, паливно-мастильні матеріали та запчастини", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.