Новий тариф на воду, що тепер становить близько 97 гривень за кубометр, затвердив виконавчий комітет Подільської міської ради Одеської області.

Про це повідомляє "Думська".

У "Подільськводоканалі" пояснили, що за підсумками проведених розрахунків тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення на 2024 рік значно зросли: на 66% для водопостачання та на 78% для водовідведення. Загалом це подорожчання становило 71%.

З 1 липня мешканці міста платитимуть 59,86 гривні за кубометр води та 37,07 гривні за водовідведення.

Повідомлення про зміну тарифів / фото: "Подільськводоканал"
Повідомлення про зміну тарифів / фото: "Подільськводоканал"

Популярні новини зараз
Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші
Показати ще

Депутат міської ради Олег Янчевський висловив стурбованість, що такі високі тарифи стануть непосильним тягарем для городян.

"Колишня ціна для споживачів становила близько 56 гривень за куб. Коли йде війна, завдання депутатів полягає в тому, щоб постаратися не піднімати ціни на послуги ЖКГ. Ми кілька разів гасили борги водоканалу, знаходили гроші із бюджету. Зрозуміло, що подорожчала електроенергія, але підвищення ціни на 70 відсотків – це занадто. У місті піднялася хвиля серед тих, хто не зможе платити", – зазначив він.

Місцеве населення обурене таким зростанням тарифів і побоюється, що якщо вони не зможуть сплатити рахунки, можуть залишитися без води.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що українцям ще раз підвищать тарифи на ЖКП: коли подорожчання

Також наш портал інформував, якщо немає субсидії – буде боляче: в Україні посеред літа виростуть квитанції на світло, газ та воду

Читайте також: навіть "боржомі" дешевші: українців шокували космічними цінами на водопостачання