З 1 липня в місті Покров вступають в дію нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Місцеві жителі обурені, адже ціна зросла більш ніж у три рази, і тепер становить рекордні 130,68 грн за кубометр води.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету Покровської міської ради, від 28 червня 2024 року №513/06-53-24, тарифи встановлені в такому розмірі:

  • Централізоване водопостачання: 88,74 грн за кубометр (з ПДВ)
  • Централізоване водовідведення: 41,94 грн за кубометр (з ПДВ)

    Водопостачання, фото: slovoidilo.ua
    Водопостачання, фото: slovoidilo.ua

Таким чином, загальна вартість послуг з водопостачання та водовідведення становить 130,68 грн за кубометр, що є найвищим показником серед усіх регіонів України.

Підвищення тарифів викликало обурення серед жителів міста. Теперішнє зростання ціни є непосильним тягарем для багатьох родин. Особливо це відчують пенсіонери та малозабезпечені верстви населення.

Популярні новини зараз
Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Жителі Покрова активно обговорюють нові тарифи у соціальних мережах. Тим часом місцеві комунальниики пояснюють підвищення тарифів необхідністю покриття витрат на модернізацію систем водопостачання та водовідведення, підвищенням цін на електроенергію та зростанням вартості обслуговування інфраструктури.

Для порівняння, у Києві тарифи на воду становлять близько 30 грн за кубометр, у Львові — приблизно 25 грн за кубометр. Таким чином, ціна у Покрові є найвищою в Україні і викликає багато пиитань, чи таке підвиищення дійсно обгрунтоване.

Нагадаємо, Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"

Раніше ми розповідали, що Восени можуть знову підняти комунальні тарифи: на черзі опалення та газ

Також, Нещадні тарифи: комуналка стане нестерпним тягарем - яка послуга дорожчає