Українські супермаркети перерахували ціни на деякі популярні овочі. Скільки доведеться заплатити за болгарський перець, помідори та моркву, показують дані порталу "Мінфін".

Середина літа, а ціни на деякі овочі поки що не дуже тішать гаманці українців. У великих торгових мережах трохи подешевшав болгарський перець і водночас залишаються високими ціни на помідори та моркву.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Ціни на перець

Середня вартість болгарського перцю знизилася із 190,68 до 175,90 гривні за кілограм. Найвигідніше продукт купувати у мережі Novus, де цінник становить 119,99 гривні за кіло. Найдорожче перець пропонується у Metro – 228,70 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням
Показати ще

Ціни на помідори

Червоні помідори досить різко додали у ціні. Середня вартість зросла із 79,49 до 91,36 гривні за кілограм. Водночас рожеві помідори подешевшали трохи більше ніж на 7 гривень - до 79,90 гривні за кіло. Також доступнішими стали помідори вершка, середній цінник знизився з 91,32 до 81,13 гривні за кілограм.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Ціни на моркву

Молода морква знизилася у ціні більш ніж на 20 гривень – у середньому до 40,45 гривні за кілограм. Водночас овоч торішнього врожаю почав набирати у вартості. Середній цінник збільшився із 38,54 до 39,45 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, чи буде удар по гаманцях: що станеться з цінами на продукти у липні.

Також наш портал інформував, ціни "кусаються" ще болючіше: супермаркети встановили нові ціни на зелений горошок, кукурудзу та оливки.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.