Державна підтримка для фізичних осіб, які хочуть встановити сонячні панелі та інші гібридні системи електропостачання у своїх будинках, здійснюється через спеціальні кредити під 0% через Фонд розвитку підприємництва.
Ця ініціатива дозволяє отримати кредит на суму до 480 тис. гривень на покупку та встановлення обладнання. Максимальний строк кредитування становить до п'яти років.

Встановлення сонячних панелей на будинку
Встановлення сонячних панелей на будинку

Процес схожий на відому програму "5-7-9", яка дозволяє підприємцям отримувати кредити під зменшені відсотки для розвитку бізнесу. Фонд розвитку підприємництва укладає договори з банками-партнерами, через які фізичні особи можуть звернутися за кредитом під 0%.

Це зроблено для того, щоб зробити сонячні панелі та інші енергоефективні рішення більш доступними для громадян України. Також, розглядається можливість розширення програми для підприємств, що займаються будівництвом та обслуговуванням газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок, з максимальною сумою кредитів до 150 млн гривень.

Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube
Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube

Ці кроки допомагають людям і бізнесу в Україні встановлювати сучасні енергоефективні системи, які зменшують залежність від традиційних джерел енергії. Це сприяє екологічній чистоті та дозволяє знизити витрати на електрику.

Популярні новини зараз
Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули" Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Нагадаємо, пенсіонер вже 8 років не платить за світло: що за "магічний" пристрій він змайстрував

Раніше ми писали про те, що українців закликають думати про енергонезалежність: що варто робити вже зараз

Вам буде цікаво дізнатися українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень