З червня 2024 року споживачі "Полтававодоканалу" зіткнуться з новими тарифами на водопостачання та водовідведення, які зростуть на 57 відсотків.

Нові ціни вже затверджено на засіданні Національної комісії, що регулює сферу енергетики та комунальних послуг.

Що зміниться?

З 1 червня 2024 року нові тарифи становитимуть:

  • Водопостачання: 27,756 гривні за кубічний метр.
  • Водовідведення: 25,296 гривень за кубічний метр.

У сумі це трохи понад 53 гривні за кубічний метр. Раніше тарифи були однаковими для населення та підприємств: 16,488 гривень за водопостачання та 17,280 гривень за водовідведення, що у загальній сумі становило майже 34 гривні.

Популярні новини зараз
Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову
Показати ще

Водопостачання, фото: kypur.net
Водопостачання, фото: kypur.net

Чому піднялися тарифи?

Як пояснила речник "Полтававодоканалу" Інна Рудяк, підвищення тарифів пов'язане з подорожчанням електроенергії, що позначилося на всіх водоканалах України.

Ця зміна стосуватиметься як побутових споживачів, так і підприємств, що обслуговуються "Полтававодоканалом". В умовах постійного зростання цін на електроенергію нові тарифи допоможуть комунальним підприємствам впоратися з фінансовими викликами та продовжити надавати якісні послуги з водопостачання та водовідведення.

Найближчим часом населенню та підприємствам Полтави доведеться звикати до нових цін та, можливо, переглядати свої витрати на водокористування.

Раніше ми писали про те, що п отребителям нагадали важливе правило: від цього залежать нарахування

Крім того, Знай.ua повідомляв, що міський транспорт може бути безкоштовним для вас: що потрібно знати

Читайте також про газ, воду та електроенергію: скільки доведеться платити за комуналку з 1 липня