Витрати українців на житлово-комунальні послуги у липні відчутно збільшаться. Скільки доведеться платити за електроенергію, блакитне паливо та воду, можна ознайомитись у нашому дайджесті.

З 1 червня в Україні відбулося підвищення тарифу на електричну енергію. Кожен кіловат побутовим споживачам коштує вже не 2,64 гривні, а 4,32 гривні. У зв'язку з цим у липні українці отримають збільшені рахунки.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Як зміняться платіжки за світло:

  • за споживання 150 кВт/год - 648 гривень (було 396 гривень);
  • за споживання 250 кВт/год - 1080 гривень (було 660 гривень);
  • за споживання 500 кВт/год - 2160 гривень (було 1320 гривень).

Тариф 4,32 гривні за кіловат діятиме до квітня 2025 року. За нічним тарифом українці зможуть платити 2,16 гривні за спожитий кіловат електроенергії.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити за газ та воду

З 1 липня тарифи на блакитне паливо для населення залишаться незмінними. Клієнти "Нафтогазу" платитимуть по 7,96 гривні за кубометр. В решті постачальників тарифи коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Питання запровадження нових тарифів на холодну воду вже неодноразово порушувалося як водоканалами, так і Нацкомісією, але остаточне рішення поки що не ухвалили. Так, з 1 липня подорожчання води не очікується у великих містах.

Водночас у невеликих населених пунктах місцева влада має право встановлювати тарифи на власний розсуд. Отже, в окремих громадах водопостачання може подорожчати.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, ми писали, може подорожчати ще одна важлива послуга: комунальники назвали причину.