Незважаючи на введений раніше мораторій на підвищення тарифів, Верховна Рада наразі розглядає можливість збільшення цін на газ, його розподіл та тепло вже цієї осені. Ініціативу про це озвучив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Відзначається, що на даний момент у парламенті відсутня необхідна кількість голосів для остаточного прийняття рішення про підвищення тарифів на газ, проте робота в цьому напрямку триває.

Газ. Фото: Вгороде.
Газ. Фото: Вгороде.
Газ. Фото: Вгороде.

Окрім цього, висувається ідея збільшення цін на електроенергію до 7 гривень. Ці кошти, однак, за зауваженням Попенка, майже не використовуються на енергетично важливі проекти в країні.

Наприклад, з 96 установок, які надала американська агентура з міжнародного розвитку (USAID) для забезпечення електроенергії та тепла, встановлено лише одну, і це сталося в Житомирі.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Міністерство енергетики, за словами Попенка, не виділило достатньо коштів для встановлення інших установок. Також на великий зворотний розгляд підлягає підвищення заробітних плат у вищому керівництві Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Укренерго, фото - Ideologs.com
Укренерго, фото - Ideologs.com

Наразі голова підприємства Володимир Кудрицький отримує 7-8 мільйонів гривень щомісяця. Це відбувається в контексті перетворення компанії у приватне акціонерне товариство, що супроводжується звільненням вищого керівництва від обов'язкового декларування своїх доходів.

Нагадаємо, газ, вода та електроенергія: скільки доведеться платити за комуналку з 1 липня

Раніше ми писали про те, що будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Вам буде цікаво дізнатися тарифний зашморг: за які комунальні послуги доведеться платити більше