У великих торгових мережах скоригували ціни на хліб, молоко та курячі яйця. У яких супермаркетах найвигідніше купувати продукти, показують дані порталу "Мінфін".

Багато українців витрачають на продукти більшу частину свого щомісячного доходу, тож кожен вистачає за шанс хоч трохи заощадити. Знаючи актуальні ціни в супермаркетах, можна вибрати місце з найдешевшими продуктами та зменшити суму в чеку.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на хліб

Середня вартість житнього хліба "Riga Бородиновський" збільшилася з 39,57 до 39,90 гривні за 300 грамів. У супермаркетах Metro пропонується за найскромнішою ціною – 38,90 гривні за буханець. У Megamarket цінник помітно вищий – 40,90 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Ціни на молоко

Молоко "Яготинське" 2,6% подешевшало у супермаркетах у середньому на 1,5 гривні – до 43,21 гривні за 900 мл. Найдешевше продукт продається в мережі Novus – 36,99 гривні, а найвищий цінник у Megamarket – 47,20 гривні. Молоко "Простонаше" 1% у середньому коштує 43,74 гривні за 900 мл. У супермаркетах Metro даний товар найдоступніший – 42,54 гривні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Середні ціни на курячі яйця піднялися на кілька гривень. Так, яйця ТМ "Квочка" подорожчали з 37,85 до 41,65 гривні за десяток. Найскромніший цінник на продукт у Novus – 39,39 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Яйця курячі "Ясенсвіт" у середньому подорожчали з 38,51 до 40,20 гривні за десяток. Найдорожче товар на прилавках супермаркетів Auchan – 40,90 гривні. Найнижчий цінник на яйця фіксується у мережі Novus – 39,79 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна налягати на літні салати: продавці відчутно змінили ціни на помідори та огірки.

Також наш портал інформував, риба – дороге задоволення: супермаркети приголомшили цінами на оселедець, скумбрію та сардини.

Крім того, ми писали, заплатимо зовсім іншу суму: супермаркети виставили нові цінники на сметану, сир та вершкове масло.