Тариф на електроенергію значно зріс, але в українців лишилася можливість платити менше. Один із варіантів – заміна лічильника. Про це йдеться на facebook-сторінці "Полтаваобленерго".

Споживачі, які переймаються своїми платіжками, давно оцінили переваги двозонного лічильника. Цей прилад дозволяє платити за двома тарифними зонами.

Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube
Двозонний лічильник. Фото скріншот з Youtube

У період з 7:00 до 23:00 споживачі, які встановили такий лічильник, сплачують повну ціну - 4,32 гривні за кВт/год. Однак у нічний час тариф на 50% нижчий – 2,16 гривні за кВт/год.

Фахівці обленерго наголошують, що двозонний лічильник у будь-якому випадку дозволить зменшити платіжки, але щоб ефект був максимальним, слід дещо переглянути графік споживання електроенергії.

Популярні новини зараз
З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

"Щоб отримати максимальну користь від встановлення даних засобів обліку, енергоємне електрообладнання доцільно використовувати в нічний час. Йдеться про пральні та посудомийні машини, опалювальні котли, бойлери або теплу підлогу", - йдеться в повідомленні.

Для заміни старого лічильника на двозонний споживач може звернутися до свого оператора системи розподілу та замовити відповідну послугу.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

"З моменту встановлення нового засобу обліку, розрахунок спожитої електроенергії буде проводитися за двозонним тарифом", - зазначають енергетики.

Також споживачам нагадали, що повірка такого однофазного лічильника проводиться один раз на 16 років, а трифазного - раз на 10 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні.

Також наш портал інформував, як використовувати кондиціонер в умовах енергокризи: в обленерго роздали важливі вказівки.

Крім того, ми писали, лампочки замінили й вистачить? Як ефективно економити на освітленні житла.