Взимку, коли температура повітря тримається на рівні 0°C, світло не вимикають по 8-10 годин на день. Але якщо температура опуститься нижче за нуль, дефіцит електроенергії зросте.

Про це розповів народний депутат та голова парламентського підкомітету з питань енергозбереження Сергій Нагорняк в ефірі програми День.LIVE.

"На мою думку, я давав раніше ці прогнози, все залежатиме від того, яка буде зима, які температурні режими будуть і залежатиме, що ми встигнемо до зими відновити, що збудувати з нового. І чи будуть нові обстріли, чи не будуть. Я вважаю, що у нас вже буде десь 8-10 годин (електрики-ред.) за добу при температурі нуль градусів. При температурі, наприклад, мінус 10 градусів, то дефіцит відповідно буде більше. Це ранкові та вечірні піки, тому що ми більше споживатимемо і буде більше обмеження” – пояснює Нагорняк.

Відключення світла / скріншот з відео
Відключення світла / скріншот з відео

Таким чином, багато залежить від поточних відновлювальних робіт та нововведень в енергосекторі. Стратегічні запаси та готовність інфраструктури відіграватимуть ключову роль у забезпеченні стабільного постачання електроенергії.

Популярні новини зараз
Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Крім того, у разі нових обстрілів або інших непередбачених обставин ситуація може значно ускладнитися. Тому важливо бути готовими до різних сценаріїв, включаючи можливі відключення у особливо холодні дні.

В умовах холодної зими та підвищеного споживання електроенергії кожен може зробити свій внесок у загальну стабільність. Економія енергії та раціональне використання ресурсів допоможуть знизити навантаження на систему та зменшити ризик відключень.

Раніше ми писали про те, що з наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні

Крім того, Знай.ua повідомляв, приготуйте заспокійливе і щось від тиску: яких платіжок за світло чекати в липні

Також наш портал інформував, вчені планують вирішити проблему нестачі електроенергії у світі, взяв у борг у Сонця