Вже у липні українцям прийдуть перші платіжки за світло, розраховані за новим тарифом. Залежно від спожитих кВт сума може зрости на 400 гривень і більше. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Вартість електроенергії для побутових споживачів складає 4,32 гривні. Вже в липні українцям почнуть приходити перші платіжки, суми яких будуть розраховані на основі нової ціни. Для деяких домогосподарств рахунки стануть болючим ударом по бюджету.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Цілком логічно, що "космічні" суми в платіжках чекають на сім'ї, які споживають багато електроенергії. Але подорожчання відчують на собі й ті, хто намагається ощадливо використовувати світло.

Як зміниться платіжки?

Наприклад, якщо сім'я використовує щомісяця 250 кВт/год, то за новим тарифом доведеться заплатити 1080 гривень. Раніше, коли тариф становив 2,64 гривні, за такого ж рівня споживання доводилося платити 660 гривень.

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Платіжки за світло. Фото: скрін youtube
Платіжки за світло. Фото: скрін youtube

За більш активного споживання - 500 кВт/год, рахунок за світло складе 2160 гривень. До підвищення тарифу цей обсяг електроенергії коштував значно дешевше - 1320 гривень.

Насправді космічні платіжки слід очікувати на домогосподарства, які споживають 1000 кВт/год на місяць. Якщо до 1 червня платити доводилося 2640 гривень, то з новим тарифом надходитиме рахунок на 4320 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Також наш портал інформував, зимові блекаути в Україні: чи вдасться уникнути занурення у морок.

Крім того, ми писали, скільки ще доведеться терпіти відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.