Вже з 5 липня частині українців доведеться віддавати значно більше грошей за централізоване водопостачання та водовідведення.

Рішення про встановлення нових тарифів на послуги водоканалу ухвалили у місті Марганець, що на Дніпропетровщині. Інформацію оприлюднила Марганецька міська рада.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін
Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

На позачерговому засіданні виконавчого комітету затвердили нові тарифи на холодну воду та каналізацію, які набудуть чинності вже з 5 липня 2024 року.

"У ході засідання присутні розглянули питання, що стосувалися встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для населення, бюджетних організації та інших споживачів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін "Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Вода з-під крана, скріншот з відео
Вода з-під крана, скріншот з відео

Так, за централізоване водопостачання доведеться платити по 79,98 гривні за кожний кубометр з урахуванням податку на додану вартість. Централізоване водовідведення коштуватиме 45 гривень за кожен кубометр з урахуванням податку на додану вартість.

Усього за один куб води та стоків споживачам доведеться віддавати 125 гривень. Варто зазначити, що у більшості міст України тарифи в рази нижчі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, якщо не хочете переплачувати за гарячу воду: у "Київтеплоенерго" дали пораду споживачам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.