Незабаром уряд може запропонувати підвищення податків, зокрема військового збору та податку на додану вартість. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев в інтерв'ю кореспонденту Еспресо.

Гетманцев підтвердив, що пропозиції від уряду щодо збільшення податків вже не за горами. Міністерства фінансів та оборони неодноразово повідомляли про серйозне недофінансування військових видатків, яке вимірюється сотнями мільярдів гривень. З урахуванням величезних потреб країни в обороні, бюджет вже перевиконується, але цього все одно недостатньо.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

«Це дуже великі гроші, які не можна закумулювати точковими рішеннями або, скажімо, за кошт детінізації навіть, бо ресурс від детінізації вже використовується. У нас вже є перевиконання бюджету, але цей ресурс не зіставний з тими потребами, які є. Яким чином покрити ці видатки, ми очікуємо позицію від Кабінету Міністрів", – каже він.

Гетманцев підкреслив, що ситуація серйозна, і очікувані пропозиції можуть бути радикальними. Він не уточнив, які саме податки можуть бути підвищені, але натякнув, що зміни будуть значними.

Популярні новини зараз
Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Будь-які зміни у податковій політиці безпосередньо вплинуть на кожного громадянина. Підвищення військового збору означатиме більші витрати для бізнесу, а збільшення ПДВ – зростання цін на товари та послуги.

Нагадаємо, Українців закликають відмовитися від скла, пластику та упаковок: світла буде більше

Раніше ми розповідали про Пенсії в Україні: кому можуть призупинити виплати й чому

Також, Нові строки реєстрації податкових накладних: будьте в курсі, щоб уникнути штрафів