Лівобережна дирекція КМВ ФСС на своїй сторінці в мережі Facebook пояснила, як отримати допомогу, якщо вам потрібно доглядати хворого члена сім'ї. Щоб отримати цю допомогу, потрібно мати листок непрацездатності, виданий лікарем.
Якщо Ви працюєте на двох роботах, то на одній із них має бути копія аркуша непрацездатності, підписана керівником та печаткою. Листок непрацездатності може бути виданий працюючому члену сім'ї або іншій працюючій особі, яка доглядає хворого.

Догляд за хворим, фото zdrav
Догляд за хворим, фото zdrav

Якщо ви доглядаєте дорослого члена сім'ї або хвору дитину старше 14 років, які лікуються амбулаторно, лист непрацездатності може бути виданий на 3 дні. Але у важких випадках цей термін може бути продовжено до 7 днів за рішенням лікарської комісії.

Сума допомоги по догляду за хворим членом сім'ї на місяць не може перевищувати певної величини, яка залежить від заробітку, з якого сплачуються страхові внески.

Лікар, який виписує лікарняний
Лікар, який виписує лікарняний

Також, щоб отримати цю допомогу, потрібно мати страховий стаж менше 6 місяців та мати право на матеріальне забезпечення за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Популярні новини зараз
Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР
Показати ще

Також наш портал інформував, лікарняні отримають не всі: українців попередили фахівці – можете лишитися без виплат

Раніше Знай.ua стало відомо, що буде час до кінця року: кому потрібно змінювати договір з ПФУ

Вам буде цікаво дізнатися , як отримати відшкодування за несправедливу затримку заробітної плати