Коли ви змінюєте своє прізвище, вам не потрібно укладати новий договір з Пенсійним фондом України. Ваш поточний договір про добровільну участь залишається дійсним до кінця поточного календарного року, тобто до 31 грудня 2024 року.

Це означає, що вам не потрібно хвилюватися щодо змін у вашому договорі протягом залишених місяців цього року. Коли ви сплачуєте добровільні внески під новим прізвищем, ці платежі будуть враховані в вашому страховому стажі.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Це можливо завдяки тому, що в договорі про добровільну участь з Пенсійним фондом України вказані й інші ідентифікаційні дані, такі як ваше ім'я, дата народження, ідентифікаційний номер тощо. Тому зміна прізвища не впливає на можливість ідентифікації вас як застрахованої особи.

Щоб перевірити, чи правильно зараховані ваші внески та страховий стаж, ви можете скористатися особистим кабінетом на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Рoбота за ноутом. Фото: Youtube
Рoбота за ноутом. Фото: Youtube

Там ви зможете сформувати довідку за формою ОК-5, яка містить інформацію про ваші внески та страховий стаж за певний період часу. Так ви зможете перевірити точність і повноту вашої страхової інформації.

Також наш портал інформував, лікарняні по-новому: хто, як і коли отримає виплати

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Вам буде цікаво дізнатися щасливчиків буде не так багато: кому піднімуть пенсії в останній місяць весни