На полицях магазинів може стати менше хліба, підприємства почнуть закриватися, якщо незабаром не підняти ціни на продукцію. Про це заявив президент "Всеукраїнської асоціації пекарів" Юрій Дученко в ефірі "Українського Радіо".

Хліб в Україні може піднятися у ціні в середньому на 2,5-3 гривні за буханець. Все через подорожчання основних інгредієнтів. Борошно коштує виробникам на 30-35% дорожче, цукор - на 10%. Також зросли ціни на олію та на 25% збільшилися витрати на електроенергію.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Якщо не скоригувати цінники, то дуже скоро продукції на полицях магазинів може поменшати.

"Якщо зараз не переглянути ціна на хліб, то через дуже короткий термін підприємства не зможуть розрахуватися за сировину, за енергоносії, виплатити зарплату, і почнуться просто перебої з хлібом", - зазначив Юрій Дученко.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

При цьому катастрофи із головним продуктом експерт не прогнозує. Але без підвищення цін виробники зіштовхнуться із серйозними проблемами, і деякі підприємства можуть навіть зупинити роботу.

Юрій Дученко додав, що у разі подорожчання місячні витрати на хліб в українців можуть збільшитись приблизно на 50 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україну прийде нова хвиля подорожчання: на які продукти можуть злетіти ціни.

Також наш портал інформував, крупи та макарони стають дорожчими: супермаркети показали нові ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінник, як половина комуналки: варена та копчена ковбаса стає дорогим делікатесом.