Підвищення тарифу на електроенергію для населення допоможе «Енергоатому» вирішити свої фінансові проблеми і забезпечить кошти на ремонт енергетичного обладнання, що постраждало від російських обстрілів.
Про це заявив Олександр Трохимець, віце-президент з енергетики Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати (ICC Ukraine).

Енергоатом, фото: Уніан
Енергоатом, фото: Уніан

Експерт також вказав на недоплати «Енергоатома» державній компанії «Гарантований покупець» і постачальникам електроенергії для населення, які в свою чергу не розрахувалися з «Укренерго» та операторами мереж.

Ця ситуація ще більше ускладнюється через знищення та пошкодження енергетичного обладнання внаслідок війни. Зараз важливо залучити достатні кошти для відновлення енергетичних мереж і генеруючих об'єктів, що постраждали.

Енергетична інфраструктура. Фото: скриншот з відео
Енергетична інфраструктура. Фото: скриншот з відео

Потік коштів до «Енергоатому» дозволить вирішити проблеми з боргами і забезпечить необхідні ресурси для відновлення енергетичної інфраструктури Укренерго та обленерго, а також теплових і гідрогенеруючих станцій.

Також наш портал інформував, для українців встановили "нічні" тарифи на світло: скільки доведеться заплатити

Популярні новини зараз
В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українці платять замало: прем'єр-міністр натякнув, що підвищення тарифу на світло не останнє

Вам буде цікаво дізнатися тарифи на електроенергію обіцяють по 5 грн за кВт вже з 1 червня