2024 року в Україні збільшили мінімальні аліментні виплати на дітей через підвищення прожиткового мінімуму. Відповідно до закону, мінімальна сума аліментів на одну дитину тепер становить не менше половини прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Уряд ухвалив закон про бюджет на 2024 рік, збільшивши прожитковий мінімум до 2 563 гривень для дітей віком до 6 років та до 3 196 гривень для дітей від 6 до 18 років.

З початку 2024 року мінімальні аліменти становлять 1 281,5 гривень для дітей віком до 6 років та 1 598 гривень для дітей віком від 6 до 18 років.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

Розрахунок аліментів залежить від доходу платника та кількості дітей: на одну дитину – 1/4 від доходу, на двох – 1/3, на трьох та більше – 1/2 від доходу.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Суд враховує також здоров'я дитини та платника, наявність інших неповнолітніх та непрацездатних членів сім'ї, а також матеріальне становище та обов'язки платника.

Аліменти. Фото: Vcredite
Аліменти. Фото: Vcredite
Аліменти. Фото: Vcredite

Гарантований розмір аліментів – це мінімальна сума, яку має платити платник, якщо його доходи невисокі. Рекомендований розмір встановлюється судом залежно від фінансових можливостей платника.

Максимальна сума аліментів не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів: до 25 630 гривень для дітей віком до 6 років та до 31 960 гривень для дітей віком від 6 до 18 років.

Нагадаємо, у українців потрібно подати нову заяву для продовження субсидії – часу лишилося мало

Раніше ми писали про те, що реєстрацію знову відкрито: українцям роздадуть гуманітарну допомогу

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонери можуть запросто втратити виплату: цього багато хто не знав