Один із трьох найбільших українських мобільних операторів, компанія lifecell надав українцям відповідь на гостре запитання. Багатьох цікавить, чому під час відключення світла зникає раптом мобільний інтернет.

Про це представники оператора lifecell розповіли у новій публікації у мережі Facebook.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube
Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Так, починаючи з 2022 року, оператор підключив генератори до 1678 технологічних майданчиків, на яких розміщено мережеве обладнання, а також інвестував понад 800 млн. гривень в енергонезалежність.

До кінця 2024 року оператор планує підключити генератори ще приблизно до 200 базових станцій. Крім того, порівняно з минулим роком, кількість базових станцій з новими, більш ефективними літієвими акумуляторами збільшена у 6 разів, а до кінця року їхня кількість зросте ще в 1,6 раза.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня
Показати ще

Публікація Lifecell, скріншот: Facebook
Публікація Lifecell, скріншот: Facebook

У lifecell наголосили, що мережа мобільного зв'язку історично будувалася з урахуванням наявності стаціонарного енергопостачання. При відключення електрики обладнання переходить на живлення від акумуляторів, а коли вони розряджаються – від генераторів.

Чому немає інтернету

Водночас, компанія пояснила, чому не всі базові станції оснащені власними генераторами. Для безперебійного енергопостачання однієї станції потрібно до 50 літрів дизпалива на добу, і щонайменше одна людина для регулярної дозаправки.

За наявності близько 10 тисяч базових станцій по всій Україні забезпечити їхню одночасну роботу від альтернативних джерел живлення фізично неможливо.

Нагадаємо, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.

Раніше повідомлялося, блекаути нам не загрожують: "Укренерго" заспокоїло громадян.

Також? для Києва відключення світла триватиме вдвічі довше: ніж причина "несправедливості".