Уряд розширив групи сімей з дітьми, які можуть скористатися послугою "муніципальна нянька". Проведений аналіз потреб населення, зумовлених повномасштабним вторгненням, показав, що така послуга стає все більш затребуваною.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Внутрішньо переміщені особи потребують додаткового часу для адаптації та пошуку роботи, а закриття безлічі дошкільних закладів створює додаткові проблеми.

Няня, кадр из видео
Няня, кадр из видео

Відповідно до оновленої Постанови, до послуги "муніципальна няня" тепер мають доступ такі категорії дітей:

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись
Показати ще
  • діти до 3 років із числа внутрішньо переміщених осіб (без тяжких захворювань);
  • діти до 6 років, які потребують додаткового догляду (раніше до цієї категорії входили тільки діти до 3 років з тяжкими захворюваннями);
  • діти до 6 років, один з батьків яких має інвалідність І чи ІІ групи (раніше – лише до 3 років);
  • діти віком до 6 років, які проживають у регіонах, де неможливо забезпечити функціонування дошкільних закладів (наприклад, на територіях деяких областей).

Няня, фото parents
Няня, фото parents

Важливою зміною стало поширення права на послугу "муніципальна нянька" на внутрішньо переміщених осіб та сім'ї, які мешкають на територіях, де відсутні дошкільні заклади.

Це допоможе батькам знаходити роботу та бути економічно незалежними, а також забезпечить дітей необхідним доглядом та розвитком.

Згідно з постановою Кабміну №68, орієнтовна сума компенсації за послугу "муніципальна няня" у 2024 році становитиме 7100 гривень на місяць.

Нагадаємо, пенсіонерам пообіцяли жалюгідну надбавку: вистачить на кілька буханців хліба

Раніше ми писали про те, що у українців можуть дати значну знижку на електроенергію: кому "уріжуть" платіжки

Крім того, Знай.ua повідомляв, П ФУ непомітно занижує виплати, під загрозою усі документи з 2017 року: афера – масштабна