У червні деякі українські пенсіонери "розбагатіють" на кількасот гривень. Хто отримає збільшені виплати, йдеться на порталі Пенсійного фонду України.

Цього літа на рівні держави не заплановано підвищення пенсійних виплат, проте деякі люди похилого віку отримають вищі пенсії завдяки доплатам від ООН.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Матеріальну підтримку забезпечать пенсіонерам, які продовжують проживати у зоні потенційних чи активних бойових дій. Доплати призначаються автоматично відповідно до даних у реєстрі, який визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім того, для отримання доплати встановлено умови:

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще
  • пенсіонер отримує виплату у розмірі не більше ніж 3250 гривень;
  • особа не отримувала допомоги для ВПО або виплати від міжнародних організацій з 1 березня.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Розмір доплати від ООН індивідуальний для кожного пенсіонера та є різницею між 3250 грн та сумою пенсійної виплати. Тобто якщо людина отримує пенсію у розмірі 2900 гривень, то додатково їй нарахують 350 гривень. При цьому розмір доплати не може бути меншим за 100 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським пенсіонерам поставили ультиматум із виплат: перевірка – кожні 6 місяців.

Також наш портал інформував, червень 2024 року – час перерахунку пенсій: хто отримає 4 тисячі "бонусом", а хто залишиться з копійками.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, крім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.