Верховна Рада України в найближчому майбутньому може розглянути і прийняти за основу законопроєкт №9363, який, серед іншого, обмежує право реєстрації транспортних засобів для деяких українських водіїв. Ці обмеження пропонуються для осіб, які мають непогашені борги за комунальні послуги.

Ініціатори законопроєкту пояснюють його необхідність тим, що це допоможе стимулювати боржників погасити свої заборгованості. Згідно з цим документом, поки громадянин не розплатиться за своїми боргами, він не зможе поставити на облік новопридбаний автомобіль, а відповідно і використовувати його за прямим призначенням.

Дорога з машинами, фото із вільних джерел
Дорога з машинами, фото із вільних джерел

Такий захід покликаний змусити боржників сплатити свої борги, щоб мати можливість зареєструвати транспортний засіб і користуватися ним.

Законопроєкт у поточній редакції передбачає перевірку осіб, які хочуть зареєструвати автомобіль у сервісних центрах МВС, через Єдиний реєстр боржників. Якщо під час цієї перевірки виявиться, що громадянин має заборгованість, йому буде відмовлено у реєстрації автомобіля.

Реєстрація авто, скріншот: YouTube
Реєстрація авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Таким чином, боржники не зможуть отримати послугу реєстрації транспортного засобу, що обмежить їхню здатність легально використовувати новопридбаний автомобіль.

Законопроєкт не забороняє таким громадянам купувати автомобілі за довіреністю. Це означає, що навіть якщо боржник не зможе офіційно зареєструвати автомобіль на своє ім’я через наявність боргів, він все одно зможе придбати транспортний засіб і користуватися ним на підставі довіреності.

Нагадаємо, стосується кожного водія: у МВС повідомили про заміну прав та документів на машини

Раніше ми писали про те, що українці частіше стали купувати авто в кредит: в чому причина

Вам буде цікаво дізнатися навіть якщо немає пільг: українці можуть їздити у громадському транспорті зі знижкою