В умовах можливих системних атак росії на енергетичну інфраструктуру України, громадянам варто бути готовими до складнощів зі світлом узимку.

Про це повідомив Олексій Оржель, керівник київського офісу Секретаріату Енергетичної спільноти та колишній міністр енергетики України, в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, у великих містах, де функціонують централізовані системи, відключення електропостачання призведе до відсутності водопостачання, теплопостачання та труднощів із евакуацією.

Лампочка / фото: Pixabay
Лампочка / фото: Pixabay

Незважаючи на зусилля енергетиків запобігти таким ситуаціям, існує ймовірність, що при атаках на об'єкти передачі та транспортування електричної енергії система може перейти в режим роботи на окремих ділянках.

Популярні новини зараз
Влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило
Показати ще

У такому разі імпорт електроенергії з Європи, який спрямовується в Україну, може не досягти лівобережних регіонів, що призведе до більшого дефіциту в цих зонах, порівняно із західними областями, що знаходяться ближче до кордонів Європи.

Оржель закликав кожного українця підготувати запасний план "Б" на випадок кризи. За словами експерта, якщо громадяни мають можливість пожити в приватному будинку, оснащеному дровами, печами, котлом і генератором, це значно покращить їхнє становище в умовах потенційних перебоїв з енергопостачанням.

Нагадаємо, у українців радять переїжджати: у багатоповерхівках узимку вижити буде складно

Раніше ми писали про те, що гендиректор YASNO Сергій Коваленко відповів, чому українці сидять без світла більше, ніж обіцяно.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у нас відключають тричі на день, а у сусідів - завжди "горить": у Yasno назвали причину несправедливості