Сім'ї, які взяли на себе відповідальність за виховання прийомних дітей, потребують додаткової підтримки для забезпечення комфортних умов життя. Держава надає таким сім'ям низку комунальних пільг, що допомагають зменшити фінансовий тягар.

Проте, щоб отримати ці пільги, необхідно відповідати певним критеріям. Зокрема, середньомісячний дохід на одну особу в сім'ї не повинен перевищувати 3760 гривень.

Діти / фото: Pinterest
Діти / фото: Pinterest

Ця знижка діє лише на житло в межах певних норм, визначених законодавством. Конкретно, це 21 квадратний метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, включаючи прийомних дітей. Додатково на всю сім'ю виділяється ще 10,5 квадратних метра.

Сім'я отримує 50% знижку на оплату комунальних послуг, таких як газопостачання, електропостачання та інші послуги. Також ця знижка поширюється на вартість скрапленого балонного газу, який використовується для побутових потреб.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема
Показати ще

Пільги багатодітним сім'ям
Пільги багатодітним сім'ям: фото facebook

Знижка діє в межах норм та соціальних нормативів, визначених Кабінетом Міністрів України. Якщо будинок, у якому проживає сім'я, не має центрального опалення, сім'я має право на 50% знижку на вартість палива, яке використовується для опалення будинку.

Ці пільги допомагають сім'ям із прийомними дітьми зменшити витрати на житло та комунальні послуги, що особливо важливо для забезпечення належних умов проживання та виховання дітей.

Нагадаємо, літній відпочинок -2024: які безкоштовні табори чекають на українських дітей

Раніше ми писали про те, що яка не яка, а допомога: які родини додатково отримають по 1100 гривень

Вам буде цікаво дізнатися 1,73 гривні за кВт: хто може платити лише 40% від нового тарифу на світло