Українські сім'ї з дітьми, зокрема ВПО, можуть отримати додаткову матеріальну підтримку у розмірі 1100 гривень на місяць.

Програму допомоги реалізує БФ "Люмос Україна" спільно із Всеукраїнською громадською організацією "Україна без сиріт" за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Претендувати на підтримку можуть громадяни з дітьми, які мешкають у Житомирській, Сумській та Харківській областях. Зокрема, внутрішньо переміщені сім'ї, які перебралися в ці регіони.

Загальний розмір багатоцільової грошової допомоги складає 6600 гривень. Виплата ділиться на 6 місяців – по 1100 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком" Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Українці із дітьми. Фото: скрін youtube
Українці із дітьми. Фото: скрін youtube

Яким критеріям потрібно відповідати:

  • сім'я виховує дитину з інвалідністю чи особливими освітніми потребами;
  • сім'я виховує двох та більше дітей, які повернулися з інтернатної установи;
  • прийомна сім'я, яка виховує дітей віком до 3 років;
  • самотній батько чи мати, на вихованні яких дитина віком до 18 років;
  • малозабезпечена сім'я, яка виховує трьох та більше дітей.

У благодійному фонді попереджають, що отримати цю допомогу можуть сім'ї, які раніше не отримували жодної допомоги від ООН. Реалізація програми підтримки здійснюватиметься до жовтня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 10800 грн на кожного: українцям доступна нова міжнародна допомога – як отримати.

Також наш портал інформував, одноразову допомогу для батьків: кожному на руки виплатять по 10 000 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Польща припинить грошові виплати: які зміни приготували для українських біженців.