Українські супермаркети перерахували ціни на гречану крупу, вершкове масло та курячі яйця. За що у червні доведеться заплатити більше, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Деякі соціально значущі продукти харчування доведеться купувати за новими цінами. Наприклад, уперше за довгий час подорожчала гречка. Також спостерігається зростання цін на курячі яйця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість гречаної крупи у червні збільшилася з 25,74 до 27,13 гривні за кілограм. Найдорожче продукт продається в мережі Megamarket – 33,70 гривні за кіло. До цього вартість крупи стабільно знижувалася ще з початку осені 2022 року.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Ціни на вершкове масло

Особливих змін у цінах наразі не відбулося. Олія вершкове "Селянське" 72,5% пропонується за тією ж середньою ціною, що й у травні – 71,02 гривні за 200 грамів. Проте подешевшала олія "Яготинське" 73% - з 73,68 до 73,20 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Середня вартість яєць ТМ "Квочка" збільшилася з 37,85 до 40,10 гривні за десяток. Водночас решта пропозицій у цій категорії зберегла низхідну цінову тенденцію. Яйця "Ясенсвіт" подешевшали з 38,51 до 36,16 гривні за десяток. Три десятки цих яєць можна взяти майже на 2 гривні дешевше – 113,30 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни знижуються, але сильно не розгуляєшся: за скільки можна взяти болгарський перець, помідори та огірки.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.

Крім того, ми писали, подорожчання головного продукту: через нові тарифи можуть піднятися ціни на хліб.