У першому півріччі 2024 року кількість онлайн-замовлень електроніки в Україні зросла більш ніж на 15%. Хоча попит в Україні ще відстає від світового рівня, він продовжує зростати: кількість покупок збільшилася більш ніж на 5%.

Про це повідомила IT-компанія Admitad.

Аналізуючи понад 15 млн замовлень по всьому світу та понад 1,5 млн замовлень в Україні за 2023 рік та січень-травень 2024 року, компанія з'ясувала, що замовлення надходять як з сайтів глобальних брендів та маркетплейсів, так і з локальних майданчиків, таких як Comfy , Фокстрот, Stylus, Цитрус, Samsung та інші.

Гаджети шкодять зору, скріншот: YouTube
Гаджети шкодять зору, скріншот: YouTube

Середній чек складає 2805 грн. У 2023 році зростання онлайн-замовлень у сегменті електроніки в Україні було більш ніж 20%, тоді як глобальне зростання склало лише 9%.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"
Показати ще

У січні-травні 2024 року українці зробили на 5% більше покупок і витратили на них на 6% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Гаджети
Гаджети

У Admitad кажуть, що глобальний попит на електроніку пояснюється усвідомленням неминучого зростання цін на електроніку через збільшення цін на виробництво та сировину:

  • 2024 року світові закупівлі побутової техніки зросли більш ніж на 20%,
  • споживча електроніка на 18%,
  • офісна електроніка на 15%,
  • електронні компоненти та витратні матеріали на 7%,
  • а телефони та телекомунікація на 6%.

"Якщо минулого року деякі покупці ще відкладали оновлення комп'ютерів і телефонів або купівлю нових гаджетів через зростання цін, то зараз всі вже усвідомили, що зростання вартості не є тимчасовим явищем, і ціни не знизяться в найближчій перспективі", – зазначають у компанії.

Нагадаємо, від бур із Сахари до колонізації Марса: "Інтерстеллар" вже давно передрікав наші страждання

Раніше Знай.ua стало відомо, що в Україні депутатам рекомендують підвищити ціни на бензин до 63 гривень за літр

Вам варто дізнатися, через нові тарифи на світ доведеться жорстко економити: квартиру не купити та не зняти