Українці можуть забути про паперову тяганину при зверненні за субсидією. Механізм оформлення допомоги максимально спростили. Деталі розкрили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Претенденти на субсидію можуть скористатися спрощеним механізмом оформлення допомоги. У такому разі Пенсійний фонд самостійно візьме необхідну інформацію з реєстрів, і людині не доведеться збирати довідки та подавати декларацію.

Субсидії. Фото: скриншот Youtube
Субсидії. Фото: скриншот Youtube

"Ви можете подати спрощене звернення, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації. У такому випадку заяву і декларацію Пенсійний фонд оформить самостійно, на підставі інформації, яка наявна в офіційних реєстрах", - йдеться у повідомленні.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

У Мінсоцполітики попередили, що подати повний пакет документів може знадобитися особам, які мають особливі обставини, які мають враховуватися під час надання субсидії як виняток. Наприклад, коли в будинку мешкає менше людей, ніж фактично зареєстровано.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії.

Також наш портал інформував, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, неуважність може коштувати половини пенсії: як змінити дані про страховий стаж через інтернет.