Деяким українцям невдовзі можуть ще раз підняти тарифи на холодне водопостачання.

Подорожчання може статися у місті Шостка, що на Сумщині. Місцевий водоканал вимагає невідкладного встановлення економічно обґрунтованих тарифів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

За рішенням виконкому, тарифи на холодну воду для жителів Шостки підвищили на 15% з 1 квітня 2024 року. Ще одне подорожчання має відбутися з 1 липня – на 10%.

Проте місцевий водоканал закликає владу переглянути рішення та встановити економічно обґрунтовані тарифи, оскільки навіть із новими цінами підприємство працює в збиток.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Комунальники заявили, що робота підприємства опинилася під загрозою, зокрема через те, що водопровідні та каналізаційні мережі перебувають в аварійному стані та потребують постійного обслуговування, ремонту та заміни. Крім того, не вистачає коштів на закупівлю електроенергії та виплату зарплат.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Який тариф хочуть встановити для населення у водоканалі, не розкривають. Водночас не відомо, чи піде влада на черговий непопулярний крок, чи компенсує різницю в тарифах з бюджету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, перевірка лічильника вважатиметься незакінченою: комунальники нагадали про важливий нюанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.