Останні події, включаючи ракетні атаки російських загарбників, зміну погодних умов та підвищене споживання електроенергії через потепління, далися взнаки на роботі української енергосистеми.

Через це 4 червня були введені аварійні відключення світла в 7 областях України.

Володимир Кудрицький, голова правління НЕК "Укренерго" висловив побоювання щодо поточної ситуації.

Відключення світла / фото: Pinterest
Відключення світла / фото: Pinterest

Він пояснив, що очікувати на сильне збільшення лімітів споживання електроенергії для областей найближчим часом не варто. Ці ліміти залежать від доступної генеруючої потужності, тобто кількості електроенергії, яку можна виробити і імпортувати.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Зміна цих лімітів можлива лише у разі серйозного відновлення пошкоджених енергоблоків або суттєвого зниження споживання. Однак на даний момент не передбачається жодного, ні іншого.

В результаті ситуація на цьому тижні буде складною, хоча споживання електроенергії може знизитися у вихідні дні.

Раніше ми писали про підвищення тарифів на світ та "скорочення" субсидії: у Мінсоцполітики озвучили важливе рішення

Крім того, Знай.ua повідомляв, на тлі зростання тарифів на світ подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка

Також наш портал інформував, не платити взагалі або віддавати лише половину: хто з українців може забути про комуналку