У червні цього року пенсійні виплати в Україні пройшли перерахунок, що призвело до збільшення виплат для деяких отримувачів на 4 тисячі гривень. Але, на жаль, більшість пенсіонерів продовжують отримувати суми, які нижчі від середньої.

Упродовж червня 2024 року планується перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, але це підвищення торкнеться лише обмеженої частини отримувачів.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Цьогорічна середня пенсія в Україні зросла на 400 гривень, але більшість пенсіонерів все ще отримують менше ніж 5 тисяч гривень щомісяця. Судді є особливою категорією, оскільки їхні пенсії зросли на 4 тисячі гривень і тепер перевищують 100 тисяч гривень на місяць.

Хоча середня пенсія в Україні зросла з 5,3 до 5,7 тисяч гривень з початку року, ця статистика не відображає реальної ситуації, оскільки розміри виплат суттєво відрізняються за регіонами.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Наприклад, у Києві середня пенсія становить 7848 гривень, тоді як у Тернопільській області - лише 4399 гривень, згідно з даними Пенсійного фонду України.

Найбільша частина пенсіонерів (44%) отримує пенсію до 4 тисяч гривень, з них 26,84% отримують до 3 тисяч гривень, а 17,2% - від 3 до 4 тисяч гривень. Ще 18,6% пенсіонерів отримують пенсію від 4 до 5 тисяч гривень, що становить 62,6% усіх пенсіонерів.

Нагадаємо, життєво важливі ліки подорожчали: стареньким варто берегти запаси

Раніше ми писали про те, що щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги: хто може отримати

Вам буде цікаво дізнатися з 1 червня новий порядок отримання субсидій: кого торкнуться зміни