Як діяти, якщо електрика відключена та газові прилади не працюють? Ось що важливо знати.

По-перше, відсутність електроенергії не впливає на розподіл газу у вашому будинку, але робота деяких газових приладів все ж таки залежить від наявності електрики.

Про це повідомили у Дніпропетровській філії "Газмережі".

Газова плита
Газова плита

Сучасні газові котли найчастіше працюють від електроживлення. При відключенні електрики вони можуть тимчасово припинити роботу, але після відновлення енергопостачання автоматично відновлять функціонування.

Популярні новини зараз
Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Однак є котли, які можуть працювати без електрики, якщо передбачені спеціальні умови установки.

Щодо газових плит, то вони часто оснащені електрозапалюванням, який, природно, не спрацює без електрики. У такому випадку можна використовувати сірники або запальничку.

Газова плита, фото: Getty Images
Газова плита, фото: Getty Images

Важливо пам'ятати, що сірник слід спочатку запалити, а потім відкрити подачу газу до пальника. При використанні газової плити також рекомендується відкривати вікно для провітрювання приміщення.

Це прості, але важливі поради, які допоможуть вам впоратися із ситуацією, якщо у вашому будинку тимчасово переривається електропостачання.